3 glas hvidvin med forskellig farve vin

2: Forstå vinens visuelle egenskaber: Farve og viskositet

Vinens visuelle egenskaber er den første ting, vi bemærker, når vi skænker et glas vin. Disse visuelle indikatorer kan give os vigtige ledetråde om vinens alder, kvalitet, og endda druesort.

Farvens magi

Når du starter din blindsmagning, begynder rejsen med dine øjne, og farven er din første ledetråd. Tag et godt kig på glasset. Hvad ser du?

Farven kan give dig et fingerpeg om vinens alder. Rødvine har en tendens til at blive lettere og mere murstensfarvede med alderen, mens hvidvine bliver dybere og mere gyldne. Men farven kan også give os et hint om druesorten. Nogle druer, som Pinot Noir, har tendens til at give en lysere rød farve, mens andre, som Cabernet Sauvignon, ofte er meget mørkere.

En dyb, mørk farve kan antyde en fyldig rødvin, som eksempelvis en ung Cabernet Sauvignon, mens en lettere, gennemsigtig farve kan indikere en mere sart rødvin, som en Pinot Noir. En gylden, næsten ravfarvet hvidvin, kan antyde en ældre eller egetræsmodnet vin som Chardonnay, mens en strågul eller næsten klar farve kan indikere en yngre, mere frisk vin, som en Sauvignon Blanc.

Viskositet

Viskositeten refererer til, hvor "tung" vinen ser ud, når den bevæger sig rundt i glasset. En vin med høj viskositet vil efterlade "gardiner" på siden af glasset, når den svinges rundt. Dette kan ofte være et tegn på en vin med højere alkoholindhold eller sukkerindhold.

Men husk, ingen af disse visuelle indikatorer bør bruges alene til at afgøre en vins kvalitet eller ophav. De er værktøjer til at hjælpe os med at forstå, hvad vi kan forvente, før vi faktisk smager vinen. Og når det kommer til blindsmagning, er det netop det, der er målet: at bruge alle vores sanser til at hjælpe os med at afgøre, hvad vi har i glasset.

Så næste gang, du skænker et glas vin, tag et øjeblik til at kigge på vinens visuelle egenskaber. Du vil blive overrasket over, hvor meget du kan lære om vinen, før du har taget den første tår. Og husk, øvelse gør mester. Jo mere du øver, jo bedre bliver du til at spotte de visuelle ledetråde.

Lad Winetribe hjælpe dig på denne rejse gennem vinens verden. Med vores blindsmagnings-app kan du øve dig i at bedømme vinens visuelle egenskaber og meget mere. Så bestil vores smagekasse, snup et glas vin, download vores app og begynd din blindsmagningsrejse i dag!


Efterlad en kommentar

Bemærk venligst, at kommentarer skal godkendes, før de offentliggøres

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.


You may also like

Se alt
Example blog post
Example blog post
Example blog post